Mediana Adria d.o.o.

Koste Glavinića 2
Beograd

T: +381 (0) 11 3605 200
F: +381 (0) 11 3605 203
E: info@mediana.co.rs

Često postavljana pitanjaŠta je Web panel?

Web panel čini grupa registrovanih Web ispitanika, koji učestvuju u tržišnim istraživanjima. Podaci i rezultati, prikupljeni u anketama, upotrebljavaju se isključivo u istraživačke svrhe. Svi podaci o članovima panela sakupljeni su u bazi podataka i nisu dostupni trećim, neovlašćenim osobama bez dozvole člana panela.

Šta treba da učinim ukoliko imam poteškoća?

U slučaju poteškoća kontaktirajte nas na e-mail istrazivanje.rs@medianagroup.net i potrudićemo se da Vam pomognemo u što kraćem vremenskom roku.

Može li se prijaviti više ljudi sa iste e-mail adrese?

Učestvovanje u Medianinom Web panelu radi po principu jedna osoba na jednu e-mail adresu. Za učestvovanje u istraživanjima potrebno je da svaki član ima lični e-mail, što znači, da članovi ne mogu deliti isti e-mail. Kršenje pravila se smatra ukoliko se ista osoba u Medianin Web panel registruje više puta s različitim e-mail adresama.

Šta ako zaboravimo korisničko ime i lozinku?

Unesite svoju e-mail adresu pod »zaboravljena lozinka« i lozinku ćemo Vam poslati na Vaš e-mail.

Šta ako poziv za učestvovanje u istraživanjima želim da primam na drugu e-mail adresu?

Prijavite se sa postojećom e-mail adresom i korisničkim imenom, zatim unutar svog profila promenite e-mail adresu. Važno: vaša e-mail adresa je takođe Vaše korisničko ime, tako da se promenom Vaše e-mail adrese menja i Vaše korisničko ime koje upotrebljavate prilikom prijave.

Gde pronaći Web istraživanja?

Poziv za učestvovanje u Web istraživanjima ćete primiti na e-mail adresu. Ukoliko ste izabrali mogućnost da učestvujete u kvalitativnim ili terenskim istraživanjima, takođe ćemo Vam poslati e-mail ili Vas kontaktirati telefonski. Zbog toga treba da imamo Vašu ispravnu e-mail adresu na kojoj ste dostupni, kao i Vaše druge kontakt informacije.

Koliko često ću biti pozvan/a na učestvovanje?

Učestalost učestvovanja u istraživanju zavisi od broja istraživanja koji se u određenom trenutku sprovode. Na učestvovanje ćemo Vas pozvati svaki put kada uočimo da Vaše znanje i iskustvo odgovaraju potrebama klijenata i istraživanja.

Koliko vremena je potrebno da ispunim upitnik?

Vreme koje je potrebno za ispunjavanje upitnika zavisi od istraživanja do istraživanja. Na početku ispunjavanja bićete obavešteni o predviđenoj dužini trajanja upitnika. Na vreme potrebno za ispunjavanje upitnika utiče broj pitanja, njihova zahtevnost i na kraju, Vaši odgovori.

Mogu li prekinuti ispunjavanje upitnika i završiti ga posle?

Naravno. Ispunjavanje upitnika vrlo lako možete prekinuti i ponovnim klikom na link do upitnika nastaviti sa ispunjavanjem od tačke (pitanja), na kome ste stali.

Šta se dogodi ako ne želim da učestvujem u istraživanju?

Odluka u kakvim istraživanjima želite da učestvujete je isključivo Vaša. Mi bi želeli da redovno učestvujete u istraživanju. Ukoliko povremeno ne možete da učestvujete, razumećemo. Budući da trajanje istraživanja zavisi od odziva članova Medianinog panela, sa ispunjavanjem ne oklevajte dugo.

Kako prekinuti članstvo u Medianinom Web panelu? Šta se dogodi sa mojim podacima kada prekinem članstvo?

Članstvo u Internet panelu možete prekinuti bilo kada. To možete učiniti na svom ličnom profilu, ali svoju odluku nam javite na e-mail adresu istrazivanje.rs@medianagroup.net. Ispoštovaćemo Vaš zahtev u najkraćem mogućem roku. Svi Vaši podaci, osim onih, koje administrator mora da vodi, biće bezuslovno izbrisani sa baze. Ukoliko poželite opet da učestvujete u našim istraživanjima moraćete ponovno da se registrujete.

Zbog čega je potrebno navesti lične podatke?

Vaše lične podatke treba da imamo za sociodemografske analize, koje nam omogućuju izbor najprimerenijih osoba za pojedino istraživanje. Podaci su nam takođe potrebni kako bismo osigurali kvalitet naših istraživanja. Takođe Vaše podatke treba da imamo zbog isplate nagrada, koje ćete primiti za učestvovanje u istraživanjima u okviru Medianinog Web panela.

Koje teme sadrže istraživanja na Web-u?

Istraživanja, koja sprovodimo među članovima Medianinoga Web panela, pokrivaju široko područje. U razdoblju od godinu dana ćete biti pozvani na različita istraživanja, koja se odnose na sva područja, od proizvoda široke potrošnje, ocenjivanja reklamnih akcija do testiranja novih proizvoda.

Hoćete li pokušati nešto da mi prodate?

Nikako! Institut za istraživanje tržišta i medija, Mediana Adria d.o.o., je u svom delovanju pridružena ESOMAR kodeksu, koji strogo zabranjuje bilo kakvo marketinško delovanje, zato Vam garantujemo, da nećemo pokušavati ništa da Vam prodamo.